Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


6/24/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Општина Кисела Вода донираше книги на основните училишта
14.09.2011

Денеска, претставници од Секторот за образование, предучилишно воспитување,
култура и спорт донираа книги од различни области во основните училишта кои егзистираат на територијата на општината. Основната цел на донацијата е збогатување на библиотечниот фонд во училиштата.
-“Во новиот милениум кога техничко – технолошкиот развој ја достигнува својата кулминација, а информациите во електронска форма се достапни на сите, сепак книгата останува традиционалниот, но и највредниот “прозорец” преку кој уште од најмала возраст се осознаваме себеси и светот околу нас” – рече заменик – раководителот на секторот за образование, Елизабета Јаневска, при посетата на основното училиште “Невена Георгиева - Дуња”.
-“Препознавајќи ја огромната вредност на книгата во создавањето на поубав и посреќен свет, Општина Кисела Вода одлучи да донира книги и да го збогати библиотечниот фонд во основните училишта, односно онаму каде што ги оформуваме и описменуваме нашите млади поколенија. Нашата цел е да ги вратиме децата во библиотеките.” – заврши Јаневска.
Општината Кисела Вода донираше книги во сите осум основни училишта, а за тоа од општинската каса издвои околу 120.000 денари.
Претставниците од општината направија увид и во процесот на делење на бесплатни учебници и констатираа дека во сите училишта без проблеми се реализирал процесот на поделба на учебниците. 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved