Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


6/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Улицата “Кочанска” ќе добие нови тротоари
15.09.2011

Процесот на урбанизација на целата нејзина територија општината Кисела Вода го продолжува и во овој период. Имено, по изградбата на неколку јавни паркиралишта, мини – плоштадот во Драчево и пешачки патеки по јавните површини, градежната механизација на фирмата “Урбан Инвест” по налог на општината се префрли во населбата Пржино, каде во моментов се врши изградба на  тротоари на улицата “Кочанска”.
Тротоарите се поставуваат од двете страни на улицата, а ќе се изгради и пешачка патека од оваа улица до спортското игралиште, во вкупна површина од 350 квадратни метри.
Во следниот период ке се врши поплочување со бехатон плочки и на улицата “Киро Фетак 1” во Драчево на површина од околу 2000 квадратни метри. На оваа улица неодамна финишираше изградбата на фекална канализациона мрежа.  


Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved