Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


6/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Атмосферска мрежа во должина од 5 километри за населбата “11-ти Октомври”
21.09.2011

Капиталните проекти за подобрување на комуналната инфраструктура во општината Кисела Вода продолжуваат со несмален интензитет и во овој период. Имено, по започнувањето на изградбата на атмосферската канализациона мрежа за улиците “Мариовска” и “Народни Херои”, деновиве започнаа градежните активности за изградба на атмосферска канализациона мрежа и за населбата “11-ти Октомври”. Со изградбата на оваа атмосферска мрежа конечно ќе се реши горливиот проблем на жителите од оваа населба, кои со децении се соочуваа со поплави, после секој пороен дожд.
Согласно техничкото решение, атмосферската мрежа ќе се состои од цевки со различни дијаметри (од Ф 300 до Ф 800 мм), во вкупна должина од околу пет километри, а по целата должина на цевководот ќе се постават 100 сливници и 116 ревизиони шахти.
Фирмата “Вардар Градба”, која е изведувач на проектот, по налог на Општина Кисела Вода ги започна градежните активности на улицата “Лазар Димитров”, а со атмосферската мрежа ќе бидат опфатени вкупно 27 улици во оваа населба.
Оваа атмосферска мрежа за зафаќање и одведување на атмосферските води од населбата “11-ти Октомври” ќе се поврзе на веќе изградениот атмосферски колектор на булеварот “Србија”.
Градежните работи се очекува да завршат во период од седум месеци, а општината Кисела Вода за реализација на овој капитален проект кредитно се задолжи во Светската банка во висина од околу 600.000 евра, преку Проектот за подобрување на општинските услови во Република Македонија.


 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved