Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


6/24/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Улиците “Полог” и “Банско” ќе се поврзат со пешачки скали
05.06.2012

Градежните активности за урбанизирање во општината Кисела Вода не запираат. Имено, деновиве екипи на фирмата “Урбан Инвест”, по налог на општината Кисела Вода започнаа градежни активности за изградба на пешачки скали на две локации во општината. Скали од павер елементи со должина од околу 50 метри се градат помеѓу улиците “Димо Хаџи Димов” и крак на улицата “Сава Ковачевиќ” во населбата Кисела Вода, а пешачки скали со слична должина ќе ги поврзат и улиците “Полог” и “Банско”  во населбата Црниче. Финансиските средства за реализација на овие проекти во висина од околу 450.000 денари се обезбедени од општинскиот буџет.
Активностите за изградба на пешачки патеки и тротоари ќе продолжат во селото Драчево, каде во следниот период ќе започне изградбата на тротоари на улиците Драчевска и Студеничанска, на потегот од мостот на “Мала Рада” до атарот на Студеничани.

 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved