Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


7/22/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Интензивни градежни активности во Општина Кисела Вода
10.10.2012

Општината Кисела Вода во моментов реализира интензивни градежни активности за урбанизирање на нејзината територија. Се асфалтираат и реконструираат улици, се санираат ударните дупки, се градат нови детски и спортски, а се реконструираат и рехабилитираат веќе изградените повеќенаменски спортски игралишта.
Имено, во изминатиот период екипите на фирмата “Изолација” од Скопје извршија реконструкција и асфалтирање на неколку улици во населбата Пржино и населеното место Припор. Конкретно, се изврши асфалтирање на ул. “Мариовска 2” во Пржино во должина од околу 175 метри и ширина на коловозот од 4,4 метри, при што се поставија околу 770 квадратни метри асфалт. Нов асфалт доби уште еден крак на оваа улица, кој се асфалтираше во должина од околу 55 метри. Санација на улиците се врши и во населеното место Припор, каде се крпат ударни дупки на улицата “Христо Татарчев 14” (поранешна “Сава Ковачевиќ”). Во следниот период, нов асфалт ќе добие и крак на улицата “Мегленска” во Пржино, во должина од околу 55 метри.
Градежни активности се одвиваат и на ул. “Марко Орешковиќ” во нас. Кисела Вода, која се асфалтираше во должина од околу 400 метри, а во следниот период ќе се изврши асфалтирање и на крак од оваа улица, која води до црквата “Св. Ѓорѓија” во должина од околу 150 метри.
Општината е активна и во делот на изградба и реконструкција на детски и спортски игралишта. Неодамна, во нас. 11-ти Октомври – бараки во комплексот на спортски игралишта до трим-патеката, се изгради детско игралиште на површина од 80 квадратни метри каде беа поставени повеќе детски реквизити, а беше поставена и урбана опрема за посетителите. Во моментов, екипи на фирмата “Метал Инжененеринг - Градинг”, по налог на општината вршат реконструкција на постоечките спортски игралишта за фудбал, кошарка и тенис, односно на местото на старата и демолирана се поставува нова ограда.

Финишира со изградба и веќе во петок (12.10.) свечено ќе биде пуштено во употреба повеќенаменското спортско игралиште во нас. 11-ти Октомври – згради, со што целокупниот простор од приближно 9400 квадратни метри, што беше запуштен, обраснат со трева и грмушки, конечно, ќе се претвори во убаво катче за одмор и рекреација.Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved