Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Универзалната единица за заштита и спасување на Општина Кисела Вода ќе се обучува
17.10.2012

Околу 50 припадници на универзалната единица за заштита и спасување на општината Кисела Вода, воглавно претставници на општинската администрација и месните и урбани заедници на 18 и 19 октомври, ќе проследат обука во организација на Дирекцијата за заштита и спасување. Согласно планот за обуката, на првиот ден од обуката слушателите детално ќе се запознаат со поставеноста на системот за заштита и спасување во Републиката, со акцент на локално ниво, со обврските на силите на локалната самоуправа, трговските друштва, јавните установи во заштитата и спасувањето, како и со мерките за заштита и спасување, односно проценка на загрозеноста на општинско ниво.
Вториот ден ќе биде наменет за теоретска и практична настава за прва медицинска помош и заштита и спасување од пожари, а ќе се изведе и наменска показна вежба за практична имплементација на мерките за заштита и спасување.
Обуките започнуваат во 09:00 часот и ќе се реализираат во Центарот за обука на Дирекцијата за заштита и спасување.   
Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved