Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/20/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
,,Дуња“ и ,,Кепески“ со максимален ефект
24.10.2012

 Новата сезона во училишниот спорт започна во знакот на основните училишта ,,Невена Георгиева Дуња“ и ,,Круме Кепески“. По првото коло во екипните спортови кошарка, мал фудбал и одбојка, учениците од овие две школи постигнаа максимален ефект.  ,,Дуња“ во кошарка славеше над  секогаш незгодниот ривал ,,Партенија Зографски“ со 42:33, додека ,,Кепески“ беше поуспешен од ,,Кирил Пејчиновиќ“ со 56:23. Во одбојка, избраниците на професорот Игор Зафировски  беа подобри од ,,Кузман Јосифовски - Питу“ со 2:0, додека ,,Дуња“ со идентичен резултат славеше над ,,Кузман Шапкарев“. Интересно беше и на натпреварите во мал фудбал. Овде фаворитите славеа со по три гола разлика над своите ривали. Избраниците на професорот Вангел Сувариев со 3:0 беа поуспешни од ,,Св.Климент Охридски“, додека тимот на ,,Кепески“ го преслуша  тимот на ,,Рајко Жинзифов“ со 4:1.


Останати конечни резултати по спортови од првото коло:Мал Фудбал
,,К.Ј.Питу“ – ,,Ќ.Пејчиновиќ“      0:1
,,К.Шапкарев“ –,, П.Зографски“ 3:0Кошарка:
,,К.Шапкарев “ ,,Св.К.Охридски“    40:15
,,Р.Жинзифов“ - ,,К.Ј.Питу“              29:26Одбојка:
,,Св.К.Охридски“ - ,,П.Зографски“ 2:0
,,Р.Жинзифов“ - ,,К.Пејчиновиќ“     0:2


 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved