Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Ново спортско игралиште за патронатот на ОУ “Партение Зографски”
01.11.2012

Денес, (01.11.2012 год.)  основното училиште  “Партение Зографски” со пригодна програма прослави 54 години од своето постоење. Свеченоста беше збогатена со пуштање во употреба повеќенаменско спортско игралиште, кое се наоѓа во состав на училишниот двор. Игралиштето е со површина од околу 300 квадратни метри, а средствата за неговата изградба беа обезбедни од општинскиот буџет и компанијата “ТИТАН – Цементарница Усје.”
Повеќенаменското игралиште свечено го пуштија во употреба градоначалникот на Општина Кисела Вода, Марјан Ѓорчев и директорот на училиштето, Ацо Миновски.
Градоначалникот Ѓорчев на учениците им посака  успешно и наменски да го користат игралиштето и да постигнуваат одлични резултати за своеото училиште во сите спортски дисциплини.
На свеченоста градоначалникот Ѓорчев доби благодарница за успешна соработка помеѓу училиштето и Општината.

 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved