Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
,,Кирил“ игра најдобра одбојка
06.11.2012


 Со одигрувањето на четвртото коло, заврши есенската сезона во одбојкалраката лига за ученички, во рамките на  проектот ,, Училишен спорт“. Според очекувањата , се играше квалитетна одбојка а како фаворити за првите три позиции кои обезбедуваат пласман во ,, Фајнал Фор“ се ,,Кирил Пејчиновиќ“, ,,Климент Охридски“ и ,,Невена Георгиева Дуња“. Сосема очекувано, со оглед на фактот што  повеќето натпреварувачки се активни одбојкарки во клубови, ,,Кирил“ ги доби сите четири есенски кола со максимален учинок, без изгубен сет. Овде  покрај капитенот Кјара Гоља се истакнаа Јанакиевска, Караколева и Алексова.  Интересно е, дека, со исти учинок од четири победи е и екипата на ,,Климент Охридски“. Во  минатата натпреварувачка сезона, тренерот на екипата проф. Ирина Рикаловска, ја уигруваше екипата, чиј максимален дострел треба да го има токму во оваа сезона 2012/2013 година.  Кај ,,Драчевки“ импресионира играта на  Станковска и Грнчаровска. Шампионките, пак, екипата на ,,Невена Георгиева Дуња“ го зазеде третото место. Избраничките на тренерот Ристо Дарлев имаат игра во полено, недостасува  смеч-завршницата. Она што го имаа ланската сезона преку екстра талентираните Трајковска и Костиќ, овој тим на ,,Дуња“ треба да го усовршува во паузата од првенството. За четвртата позиција која води во плеј офот во пролетната сезона најверојатно ќе се борат екипите на ,, ,,Кузман Шапкарев“Круме Кепески“ и ,,Кузман Јосифовски Питу“.  Поради смена на генерации, разочараа екипите на ,, Партенија Зографски“ и ,,Рајко Жинзифов“ . Во продолжение следат конечните резултати од четирите кола и конечната табела.


 


УЧИЛИШЕН СПОРТ (сезона 2012/2013)
РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ - ОДБОЈКА (девојчиња)
    
Есенска полусезона
1 коло  - ОДБОЈКА-18 ОКТОМВРИ (ЧЕТВРТОК)
   
1. Кузман Јосифовски Питу - Круме Кепески       0:2 (19:25; 05:25) 
2. Кузман  Шапкарев - Невена Георгиева Дуња  0:2 (14:25; 08:25)  
3. Рајко Жинзифов - Кирил Пејчиновиќ                 0:2 (07:25; 17:25)
4. Св. Климент Охридски - Партенија Зографски 2:0 (25:17; 25:20)


 


2 коло – ОДБОЈКА-23 ОКТОМВРИ (ВТОРНИК)


1. Круме Кепески-Невена Георгиева Дуња        0:2 (18:25; 14:25)       
2. Рајко Жинзифов- Св. Климент Охридски        0:2 (13:25; 09:25)  
3. Кузман  Шапкарев-Кузман Јосифовски Питу  2:0 (25:21; 25:08) 
4. Партенија Зографски-Кирил Пејчиновиќ         0:2 (13:25; 09:25)
  


 


 


 


 


 3 коло – ОДБОЈКА-01 НОЕМВРИ (ЧЕТВРТОК)
 
1. Невена Георгиева Дуња-Партенија Зографски 2:1 (25:15; 20:25; 15:13)
2. Кузман  Шапкарев-Св. Климент Охридски         0:2 (23:25;15:25) 
3. Рајко Жинзифов-Кузман Јосифовски Питу         0:2 (11:25;22:25)
4. Кирил Пејчиновиќ-Круме Кепески                       2:0 (25:14; 25:17)


 4 коло – ОДБОЈКА-05 НОЕМВРИ (ПОНЕДЕЛНИК)


1. Партенија Зографски-Круме Кепески           0:2 (16:25, 23:25)  
2. Рајко Жинзифов-Кузман  Шапкарев              0:2  ( 17:25, 20:25)  
3. Кузман Јосифовски Питу-Св. К.Охридски    0:2  (11:25,20:25) 
4. Невена Георгиева Дуња-Кирил Пејчиновиќ 0:2 (22:25, 15:25)    


Конечна Табела:


1.К.Пејчиновиќ    4 4 0 8:0 8
2.Св.К.Охридски 4 4 0 8:0 8
3. Н.Г.Дуња          4 3 1 6:3 6
4.К.Кепески          4 2 2 4:4 4
5.К.Шапкарев       4 2 2 4:4 4
6.К.Ј.Питу             4 1 3 2:8 2
7.П. Зографски      4 0 4 1:8 0
8.Р.Жинзифов       4 0 4 0:8 0
 
 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved