Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Децата од градинката “Весели Цветови” во хуманитарна акција
07.11.2012

Вчера, (06.11.2012) децата  од градинката “Весели Цветови” од објектот “Синоличка”,   го посетија СОС - Детското село.  Поводот за   оваа средба беше - реализација на проектот “Мали хуманитарци”, кој се реализира во оваа градинка и има за цел да се научат децата да подаруваат.
Децата видно возбудени со подароци во рацете пристигнаа во СОС - детското село, сакајќи да ги поклонат играчките на своите другарчиња без родители и родителска грижа.
Топло пречекани од персоналот и дел од децата, беше реализирана забава со песни и игри на кои децата од “Весели Цветови” им поклонија на секое дете од Детското село по една играчка. 
Се чуствуваше голема радост кај сите деца, а тоа беше и една од целите на тој Проект - децата да научат да даруваат и споделуваат со некој кој има потреба.
Забавата заврши со обиколка на куќите во кои живеат децата без родители, а секако не изостана и заедничката игра во дворот, опремен со реквизити за забава.
 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved