Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Тековни еколошки акции во Општина Кисела Вода
08.11.2012

Во пресрет на Зимата, општината Кисела Вода континуирано и интензивно работи на расчистување на јавните површини и чистење на дивите депонии. Сезонските работници за вршење јавни работи во координација со ЈКП “Комуналец - Кисела Вода” и Одделението за животна средина во општината, во текот на оваа недела изведуваат редовни акции за собирање листови и отпадоци од улиците и јавните површини, отстранување на искастрени грански, чистење на диви депониии и уредување на јавните површини. Имено, во текот на оваа недела активностите беа насочени кон собирање листови и отпадоци на улиците: “Милан Мијалковиќ”, “Мегленска”, “Мариовска”, “Рилски Конгрес”, “Востаничка”, “Баница”, “Добромир Хрс”, “Огњан Прица”, “Томе Арсовски”, “Емил Зола”, “Божидар Аџија”, “Мишко Михајловски” и “Ѓорѓи Сугаре”.
Истовремено, се изврши и отстранување на искастрени гранки на улиците “Христо Татарчев” (Сава Ковачевиќ) и во паркот “Македонија” при што беа собрани 6 кубни метри смет.
Паралелно се изведуваа активности за чистење на спортското игралиште во населбата Пинтија, а се искоси тревата и на улицата “Нагоричанска” во с. Драчево.
Активностите на сезонските вработени и општинските служби со иста динамика продолжуваат и во следниот период во сите 14 месни и урбани заедници.

 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved