Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/20/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Децата од градинката Весели Цветови се вклучија во хуманитарната акција “Биди и ти Лино пријател”
08.11.2012

Денеска, децата децата од градинката “Весели Цветови” - објект “Мимоза” имаа прилика и оваа година да се дружат со мечето Лино, кое секоја година, заедно со тимот од маркетинг  агенцијата Глобал Нет Адвертајзинг, а во соработка со Подравка доо Скопје, обезбедуваат еден утрински оброк за секое дете од асортиманот на Подравка. Овој  проект е   поддржан од Министерството  за Труд и Социјална политика и општината Кисела Вода, а  организиран како проект со хуманитарно - едукативен карактер.


По тој повод секое дете доби по еден вкусен чоколино појадок, кој децата со задоволство  го изедоа во присуство на мечето  Лино  кое ги охрабруваше, а воедно и забавуваше во текот на појадокот и активностите што следеа од децата и учителките потоа. Во знак на благодарност, децата имаа обврска доброволно да се вклучат во акцијата за  донирање на некоја своја облека која што повеќе  не ја носат,  или некоја стара но употрблива играчка, кои Мечето Лино треба да ги подари на  деца во потреба.
Овој проект оваа година се реализираше и во објектите Синоличка и Сончоглед.
Родителите на децата што се вклучија со свои донации, покажаа голема соработка и разбирање.


 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved