Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Ново детско и реконструирано спортско игралиште ќе добијат жителите на нас. “11-ти Октомври – бараки”
09.11.2012

Во понеделник (12.11.2012) со почеток во 12:00 часот, градоначалникот на Општина Кисела Вода, Марјан Ѓорчев ќе ги пушти во употреба новото детско и реконструираното повеќенаменско спортско игралиште во нас. “11-ти Октомври – бараки”. Општината Кисела Вода практиката за вложување во спортска инфраструктура на нејзината територија ја продолжува и во овој период. По успешно реализираните активности за изградба на повеќенаменски спортски и детски игралишта во нас. “11-ти Октомври – згради” и Пржино, деновиве и жителите на нас. “11-ти Октомври – бараки” ќе добијат реконструиран и разубавен спортски комплекс, каде ќе можат да го поминат слободното време со спорт и рекреација.
Имено, неодамна во нас. “11-ти Октомври – бараки” во комплексот на спортски игралишта до трим-патеката, општината изгради детско игралиште на површина од 80 квадратни метри каде беа поставени повеќе детски реквизити, а беше поставена и урбана опрема за посетителите. Во моментов, екипи на фирмата “Метал Инжененеринг - Градинг”, по налог на општината ги привршуваат активностите за реконструкција на постоечките спортски игралишта за фудбал, кошарка и тенис, односно на местото на старата и демолирана се поставува нова ограда. Веќе од понеделник, реконструираниот спортски комплекс ќе биде достапен за користење за сите граѓани.
 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved