Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


6/3/2020 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Пуштање во употреба на ново детско катче и реконструирани спортски игралишта во нас. 11 Октомври – бараки
12.11.2012

Денес, во 12 часот, од страна на Градоначалникот на Општина Кисела Вода Г-дин Марјан Ѓорчев и Претседателот на советот на Општината Г-дин Звонко Спасовски, беше пуштено во употреба новото детско игралиште и реконструираните спортски игралишта ( фудбалско, кошаркарско и тениско игралиште), во нас. 11 Октомври  - бараки.
Воедно Градоначалникот Марјан Ѓорчев заедно со Претседателот на Советот Звонко Спасовски го искористија прусуството и ја посети МЗ 11 Октомври – бараки,   оствајќи  бројни средби со граѓаните од истоимената населба.Реконструкција на спортските терени (фудбалско, кошаркарско и тениско игралиште) опфаќа.
- Нови влезни врати,
- Промена на искината мрежа во должина од околу 600 м1
- Целосно фарбање со мрсна боја на целата конструкција на постоечката ограда, стативите, кошевите и др.постоечки спортски реквизити,
- Обележување на спортските терени,
- Промена на таблите за кош, мрежите за кош и фудбал,
- Нова Урбана опрема (клупи и корпи за отпадоци) во игралиштата.
Новото детско катче е на површина од 80 м2, заградено со мрежаста ограда од 2 метра, збогатено со детски реквизитеи (лулашка, лизгалка, клацкалка и вртелешка), околу е поставена нова урбана опрема (4 клупи и 2 корпи за отпадоци).
Целосно чистење на теренот околу игралиштата (косење, чистење депонии од дивоизрасната треба, шут, кабаст отпад и др).


Вкупна инвестиција околу 1.000.000,00 денари.


  Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved