Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Учениците од ОУ “Кирил Пејчиновиќ” од Кисела Вода добија награди на 45-те Детски Рацинови Средби
20.11.2012


Традиционалниот фестивал “Детски Рацинови Средби” кој годинава по 45-ти пат се одржа во Велес беше посетен и од страна на ученици од основното училиште “Кирил Пејчиновиќ”, кои зедоа учество на литературниот натпревар и на натпреварот во грнчарската и ликовната работилница. Во конкуренција на 23 училишта од Република Македонија, учениците од ОУ “Кирил Пејчиновиќ” освоија второ место за литература, односно беа пофалени за сликарските дела. Имено, Валентин Манасиевски ученик во 8 б одд. – освои 2 место за литература (на тема ,,Македонија,,), доби диплома и комплет книги, а беше пофален и за грнчарската работилница (изработка на предмети со мотиви за Рацин). Пофалени за сликарство со мотиви од стара архитектура на градот Велес беа и Калина Ботева 7г/8 одд. и Елена Димитриева 7г/8одд.
Учениците заедно со менторот, наставникот Анета Г. Велкоска, беа сместени во традиционални велешки семејства кај ученици од ОУ ,,Св. Кирил и Методиј” од Велес со кои се дружеа за време на целиот фестивал. Учениците од Кисела Вода присуствуваа на промоција на неколку книги, а ја посетија и куќата на Рацин и неколку споменици во градот Велес. 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved