Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
“Еко Недела” во градинката “8-ми Март” во Кисела Вода
22.11.2012

И најмладите жители на Општина Кисела Вода даваат свој придонес во заштитата и унапредувањето на животната средина. Доказ за тоа се активностите на дечињата од градинката “8-ми Март”, кои земаа активно учество во акцијата “Ден на дрвото – засади ја својата иднина”, но и низа други еколошки активности насечни кон заштита на природата. Имено, денеска (22.11.2012), дечињата од објектот “Расадник” со помош на нивните воспитувачи и негуватели засадија 50 садници дрвца, кои се донација од Министерството за земјделство, шумарство и водостопанство. На денешниот еколошки настан претходеше формирање на ЕКО-ПАТРОЛА и реализација на еколошка приредба, која беше проследена од учениците од ОУ “Круме Кепески” и претставници од општината Кисела Вода. На еко приредбата, дечињата на присутните им порачаа: "НИЕ ДЕЦАТА ОДЛУЧИВМЕ ПРВО,РАСНИ ИГРАЈ И ЗАСАДИ ДРВО!"
Настанот беше проследен и од неколку електронски медиуми.

 


 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved