Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Се реконструира ул. “Христо Татарчев 14” во Припор
22.11.2012

Општина Кисела Вода во насока на подобрување на комуналната и сообраќајната инфраструктура на нејзината територија, продолжува со градежни активности за изградба и реконструкција на повеќе сообраќајници и сервисни улици во сите месни и урбани заедници. Периодов, општината Кисела Вода започна со комплетна реконструкција на ул. “Христо Татарчев 14” (Сава Ковачевиќ), која е средишна сообраќајна трансферзала во населеното место Припор. Во моментов на оваа улица се изведуваат активности за поставување на тампон, а се поставуваат и ивичници од двете страни на улицата. Градежните активности ќе продолжат со валирање и набивање на тампонскиот слој и нивелирање со Грејдер, односно подготовка на коловозната површина за асфалтирање на првиот слој асфалт (БНС 16).
Улицата комплетно ќе се реконструира во должина од 340 метри. Коловозот ќе биде со широчина од 6 метри, а ќе се изградат и тротоари од двете страни на улицата со широчина по 1,5 метри.
Градежните активности ги изведува фирмата “Техноградба инженеринг – Скопје”, а средствата во висина од околу 7 милиони денари се обезбедни од општинскиот буџет.
 


 


 


 


 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved