Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Се реконструира спортското игралиште во Пинтија
23.11.2012

Реконструирањето и изградбата на нови повеќенаменски спортски и детски игралишта се врвен приоритет ви работата на Општина Кисела Вода. За тоа говорат големиот број реконструирани и нови спортски игралишта и новите детски игралишта, кои општината во изминатиот период ги изгради, а дел од нив се во завршна фаза на изградба, односно реконструкција.
Пример за тоа се последните активности на општината за комплетно реконструирање на повеќенаменското спортско игралиште во нас. Пинтија. Во моментов, општината работи на промена на целосната конструкција со оштетена и искината плетена мрежа по должина (околу 150м) и ширина (80м) на целото игралиште со терени за фудбал, кошарка, и одбојка. Реконструкцијата ќе опфати и промена на оштетените кошаркарски табли, стативите и мрежите за фудбал и останатите спортски реквизити. Истовремено, ќе се постави и нова урбана опрема (клупи и корпи за отпадоци), а ќе се постави и чешма за вода.
Слични активности за реконструкција и реновирање ќе се изведат и во детското игралиште “Детски сон” и подрачното училиште “Рајко Жинзифов” во оваа населба, каде ќе се постават нови детски реквизити и урбана опрема.

 


 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved