Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Дечињата од градинката “Мимоза” во посета на противпожарната станица и воената полиција
26.11.2012

И најмалите жители на општина Кисела Вода даваат свој придонес во сообраќајно - техничката култура на учесниците во сообраќајот.
Доказ  за  тоа се активностите на децата од градинката "Весели Цветови"- објект " Мимоза" кои  земаат  активно  учество  во  проектот  "Сообраќајно воспитување кај предучилишните деца".
Проектот се имплементира со теоретски и практични прикази на учесниците во сообраќајот, особено со оние кои имаат првенствени права, како возилата на противпожарната служба и воената полиција.
За таа цел, децата од објектот "Мимоза" под водство на нивните воспитувачи и негуватели ја посетија Противпожарната станица во населбата Автокоманда и објектот на Воената полиција во касарната Илинден.
Активноста им  овозможи на  децата да стекнат  сознанија за  противпожарните возила, возилата  на  воената полиција и нивната улога  и значење во секојдневниот сообраќај.Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved