Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Драчевци ја покажаа својата хуманост
27.11.2012

Мотото “Да бидеме хумани и да му помогнеме на оној на кој му е најпотребно” се реализираше во вистинска смисла на неодамна одржаниот хуманитарен концерт за помош на 18-годишниот Боро Стајиќ од Скопје. Спортската сала “Нела Ар” во нас. Драчево беше премала да ги собере сите хумани срца и вистински почитувачи на македонската музика, кои купија карти и донираа финансиски средства за помош на Боро Стајиќ, кој пред неколку месеци имаше тешка несреќа од која се здоби со тешки телесни повреди, неподвижност и други тешки последици.
Концертот беше инициран од  неколку млади ентузијасти од нас. Драчево, поранешни ученици во основните училишта во Кисела Вода, а огромната хуманост ја покажаа и македонските музички ѕвезди кои земаа учество на овој концерт. Елена Ристеска, Ламбе Алабакоски, Александар Белов, Нина Јанева, Ристе Тевдовски, Александар Тарабунов, Токсикологија, Дј Напстер - Дуле Савовски, беа само дел од големиот број македонски музичари кои настапија на хуманитарниот концерт.
Средствата собрани од влезниците и од донациите доставени преку мобилните оператори ќе се употребат за лекување и рехабилитација на Боро Стајиќ.

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved