Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Учениците од ОУ “Св. Климент Охридски” ќе учествуваат на градскиот противпожарен квиз натпревар
28.11.2012

Учениците од ОУ “Св. Климент Охридски” од селото Драчево се овогодинешните победници на 28-от по ред општински противпожарен квиз кој е во организација на општинскиот противпожарен сојуз на Кисела Вода. На квизот учество земаа ученици од сите осум основни училишта од општината Кисела Вода, а на финалниот натпревар кој се одржа во просториите на ОУ “Круме Кепески”, учениците од ОУ “Св. Климент Охридски” беа подобри од учениците од ОУ “Кузман Јосифовски – Питу”, кои го заземаа второто место, додека трети беа учениците од ОУ “Рајко Жинзифов”. Во категоријата јуниори, односно средни училишта победи СУГС “Браќа Миладиновци” од Драчево.
Квизот помина во одлична и натпреварувачка атмосфера, а присутните ученици имаа можност да се стекнат и да ги прошират знаењата за опасностите од настанување на пожари, спреведување на потребните превентивни мерки и постапките во случај на пожар. Ваквите квиз натпревари се една од најдобрите алатки и механизми за едукација на учениците за заштита од пожари, а радува фактот што интересот за учество и следење на натпреварите од година во година се зголемува.
Победничките екипи во двете конкуренции ќе ја претставуваат Општина Кисела Вода на регионалниот противпожарен квиз, во организација на противпожарниот сојуз на град Скопје, кој ќе се одржи на 05.12.2012 во салата “Даре Џамбаз” со почеток во 17:30 часот. 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved