Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Новогодишен концерт на КУД “Китка” од Драчево
29.11.2012

Утревечер (30.11.2012 год.), со почеток во 17:00 часот, во спортската сала “Нела Ар” во Драчево, Културно-уметничкото друштво “Китка” од Драчево ќе одржи целовечерен новогодишен концерт. Најголемиот амбасадор на фолклорот од Драчево со 44-годишна традиција, КУД “Китка” брои околу 150 членови од сите возрасти, организирани во 6 групи. Досега, членовите на ова културно-уметничко друштво учествувале на бројни домашни и меѓународни фестивали и културни манифестации, каде го промовирале фолклорот, традицијата, песните и ората, својствени за овие простори. КУД “Китка” е редовен гостин и на културното лето “Три круши”, кое го организираопштината Кисела Вода секое лето на истоимениот верско-рекреативен комплекс во с. Драчево.
На концертот ќе земат учество сите 6 групи. Влезот е со симболична цена од 100 ден, а картите ќе можат да се купат на влезот на спортската сала.

 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved