Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
“Немаме резервна планета” порачуваат децата од градинката “Мимоза”
30.11.2012

Децата од јавната детска градинка "Весели Цветови", објект "Мимоза" во општината Кисела Вода, воспитна група од 5-6год., заедно со воспитниот тим  од оваа градинка  покажаа  интерес  и земаа активно  учество  во  проектот "Интеграција на еколошка едукација".
Идејата на проектот е да им се укаже на дечињата уште од најмала возраст за еколошкото опкружување, важноста на здравата и чиста животна средина и бенефитите кои ги имаат децата од еколошко-ефикасниот објект на градинката во кој го поминуваат денот.
Истовремено, овој проект има за цел преку симболичните пораки кои ги испраќаат најмладите жители на општината да ги поттикне сите граѓани на општината Кисела Вода да делуваат во насока на заштита на животната средина и да ја разбудат еколошката свест во себе.
Децата ја прифатија одговорноста и грижата за користење на природните и културните потенцијали во средината во која престојуваат, а меѓу еко-пораките кои дечињата ги испратија до граѓаните можеа да се забележат: “Здрава природа, здрави луѓе!”, “Тоа што ќе го уништиме денес ќе  го немаме утре!”, “Не го уништувај  она што не си го создал!”, “Штеди вода !” , “Гаси ги светилките!”, “Засади дрво!”, “Отпадокот се става во корпа за отпадоци!”, “Немаме резервна планета!” и многу други.
 


 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved