Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/20/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Градоначалникот Марјан Ѓорчев ќе ги отвори јубилејните “Вапцарови денови 2012”
03.12.2012

Годинешното јубилејно 35-то издание на манифестацијата “Вапцарови денови 2012” кои се организираат по повод седумдесет години од стрелањето на Никола Јонков Вапцаров, ќе се чествува со неколку активности, во периодот од  04-09.12.2012 година. Неколку дневното чествување ќе започне со Свечена прослава на 04-ти Декември(Вторник), во Универзалната сала во Скопје, со почеток во 19:00 часот. Прославата, со говор за Никола Вапцаров, ќе ја отвори градоначалникот на Општина Кисела Вода и долгогодишен претседател на КУД “Никола Јонков Вапцаров”, Марјан Ѓорчев, а со свој концерт ќе се претстават познати изведувачи на  народни песни и фолклорни ансамбли.
Активностите ќе продолжат на 07-ми Декември во општината Бутел, каде ќе се положи цвеќе пред бистата на Вапцаров и ќе се промовира книгата “Вапцаров-антифашист”.
Завршната свеченост на детските фолклорни групи, под мотото “Децата за Вапцаров” ќе се одржи на 09-ти Декември во Домот на АРМ, со почеток во 19:00 часот.
Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved