Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Меѓународен проект “Мече Болница” се реализира во градинката “8-ми Март”
04.12.2012

Градинката “8-ми Март” од Општина Кисела Вода денеска беше домаќин на студентите од Медицинскиот факултет од Скопје и членовите на ЕМСА (Европската Медицинска Студентска Асоцијација), кои го реализираа меѓународниот проект “Мече болница”. Овој проект се реализира во сите објекти на градинката “8-ми Март” и со него се опфатени дечињата од средните и големите групи. Проектот е од меѓународен карактер, поддржан од Медицинскиот факултет и ЕМСА – Европа, а има за цел кај децата да се развие свеста за водење грижа за своето здравје.
Преку интересни игровни активности, студентите се обидоа да ги одвикнат дечињата од стравот од “бел мантил” и лекарски преглед. Децата низ кратки и сликовите предавања беа запознаени со правилните начини на одржување на личната хигиена, за грижата за сопственото здравје и стекнување на здрави навики во животот. Секое дете беше во можност својата кукла - мече да ја однесе во различни импровизирани медицински оддели (амбуланта, хирургија, лабораторија и аптека), каде се извршуваат лекарски прегледи, односно се изведуваат одредени медицински зафати.
Проектот заврши со доделување на дипломи за лекари на сите дечиња во “Мече Болница”.

      


 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved