Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
“Симултанка” на Љубивое Ршумовиќ во шаховската школа “Ристо Ничевски” во Кисела Вода
06.12.2012

Љубовта и интересот на младите луѓе, пред се, на учениците од основните училишта во општината Кисела Вода од година во година се зголемува. За тоа, особено придонесува инвестирањето на општината во шаховската игра и нејзиното вклучување во натпреварите од училишниот спорт. Дополнителен придонес во развојот на шахот во општината Кисела Вода дава и првата шаховска школа “Ристо Ничевски”, која на иницијатива на градоначалникот Марјан Ѓорчев се отвори во нас. Расадник. Со отворањето на оваа шаховска школа, која работи непрофитно, се даде иницијална каписла за привлекување на младите луѓе да се заинтересираат за шаховската игра, да се зачленат во школата и на тој начин да го развијат својот интелект и натпреварувачкиот дух во себе.
Во организација на оваа шаховска школа, денеска (06.12.2012) со почеток во 17:30 часот, во просториите на школата ќе се одржи “симултанка” во шах, каде на 10 табли, познатиот поет и новинар, а воедно и шах-мајстор, Љубивое Ршумовиќ од Србија ќе се натпреварува со најдобрите шахисти-ученици во основните училишта во општината Кисела Вода.
На ревијалниот натпревар ќе присуствуваат градоначалникот на Општина Кисела Вода, Марјан Ѓорчев и директорите на сите осум основни училишта во општината.
Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved