Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Децата од градинката “Синоличка” се грижат за иднината на шумата
06.12.2012

Фондацијата “Д-р Михаил Левенски” во соработка со Општина Кисела Вода, денеска во градинката "Весели Цветови", објект “Синоличка” ја реализираа четврта по ред акција од  проектот “Децата се грижат за иднината на шумата”.
Претставници на Фондацијата “Д-р Михаил Левенски” предводени од Камелија Левенска, претставникот на ЈП Македонски Шуми, Ангеле Спировски, Директорот и тимот педагози од градинката и претставници од Општина Кисела Вода реализираа едукативна акција со садење желади низ која децата научија за дрвото Даб.
“-Ние возрасните ја имаме одговорноста на идните поколенија да ја пренесеме љубовта и чувството за грижа кон нашите шуми. Се надевам дека со својот пример и со реализацијата на оваа акција, која веќе прераснува во традиција, ќе ја постигнеме оваа цел.” – изјави Камелија Левенска, од Фондацијата“Д-р Михаил Левенски”.
Проектот “Децата се грижат за иднината на шумата” е од едукативен карактер и се реализираше под мотото “Земјата се радува, никливо во неа кога се засадува.
“-Веруваме дека со него ќе ги инспирираме и мотивираме дечињата, а преку нив и возрасните желни за повеќе сознанија, грижа и љубов за нашата природа, за нашите шуми.” – потенцираше Левенски.
Акцијата успешно се реализираше на иницијатива на претседателот на Советот на родителите на оваа градинка, Младен Колариќ, а сите деца, учесници на настанот добија благодарници од Фондацијата.

 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved