Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Младите шахисти од Кисела Вода го изненадија Ршумовиќ
07.12.2012

Еден пораз, четири реми партии и пет порази е билансот на Љубивое Ршумовиќ против десетте ученици од основните училишта во Кисела Вода во вчерашната симултанка која се играше во шаховска школа “Ристо Ничевски”. На десет шаховски табли најдобрите ученици од шаховската лига во училишниот спорт на општината, во час и половина му пружија сериозен отпор на 75-годишниот гостин од Србија, кој е познат новинар, поет за деца, и мајстор во карате и шах.
“- Морам да признаам дека претставуваше вистински предизвик да се игра против младите талентирани шахисти од Кисела Вода. Учениците добро ја проучиле шаховската игра и мора да му честитам на градоначалникот Ѓорчев и директорите на училиштата што инвестираат во шахот и ги стимулираат овие млади деца да ја засакаат оваа игра.”- изјави по натпреварот Ршумовиќ.
Тој на своите млади соиграчи им порача во континуитет да продолжат да вежбаат да играат шах, затоа што само на тој начин ќе имаат успеси на тој план.
Симултанката се играше под “будното око” на градоначалникот Марјан Ѓорчев, македонската кошаркарска легенда Благоја Георгиевски – Буштур и неколку македонски шах-мајстори.
Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved