Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Шампионски настап на Марко Бунтески
14.12.2012

 Марко Бунтески, перспективниот каратист од ОУ “Круме Кепески” е државен шампион во кати во категорија на  петто и шесто одделение. На изминатото државно првенство во училишен спорт, во карате –кати, кое се одржа во Кичево а на кое учество земаа најдобрите од прво до осмо одделение, Бунтески беше убедливо најдобар меѓу своите врсници. Интересно е, дека, во истата  возрасна категорија,  со сребрениот и бронзениот медал се закитија  исто така ученици од ОУ “Круме Кепески”.  Бојан Манчевски го освои второто, додека Александар Спасовски   третото место.  Учениците на ОУ “Круме Кепески”,  прокнижија добар резултат и во возрасната категорија  за четврто и петто одделение (девојчиња). Овде Каролина Јанчовска го освои второто место , додека со бронзен медал се закити Јована Манчевска.
Во севкупен пласман ОУ “Круме Кепески” го освои третото место на државното првенство во карате-кати во  Кичево.
-,,-Задоволни сме со постигнатиот резултат, - истакна тренерот Игор Зафировски, и продолжи. – Училиштето  ,,Круме Кепески“ и  општината Кисела Вода имаат богата успешна традиција во карате спортот. Неодамна освоеното прво место на градските натпревари во конкуренција на основни училишта,  со освоени три златни и четири бронзени медали во поединечна конкуренција,  и сега во Кичево , со освоеното трето место на државното првенство,  само ја потврдуваме тезата, дека карате спортот има голема перспектива во училиштето и општината Кисела Вода, - задоволно констатира  Игор Зафировски, професор по физичко воспитување во ОУ “Круме Кепески”. 

     

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved