Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Реконструкции во објектите на градинката “Весели Цветови”
17.12.2012

Инвестирањето во објектите на јавните детски градинки на територијата на општината со цел подобрување на условите за престој на децата од предучилишна возраст е основен приоритет во работата на општината Кисела Вода. Градоначалникот и Советот на Општина Кисела Вода и оваа година оддвоија финансиски средства за подобрување на условите за децата од градинката “Весели Цветови”.
Имено, во договор со директорот на установата се изврши  реконструкција на два тоалети и дел од прозорите во објектот “Сончоглед” во занималните кај што престојуваат децата.
Во објектот “Синоличка” се реновираше помошната кујна и магацинот, се вароса целиот објект од внатре и од надвор, а по имплементирањето на мерките за енергетска ефикасност, кои општината Кисела Вода преку проект на Светската банка ги реализираше изминатата година, значително се подобрија условите за престој на децата во оваа градинка.
Градежните и реконструктивни активности во објектите на градинката “Весели Цветови” со ист интензитет ќе продолжат и во следната календарска година.


Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved