Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Јунакот Петко од проектот “ОХО” ги посети децата од градинката “8-ми Март”
20.12.2012

Децата од објектот “Пржино” на градинката  “8 Март“, го запознаа познатиот јунак Петко, кој е маскота на големиот проект “Интеграција на еколошка едукација во македонскиот образовен систем“.
Градинката, го реализираше овој проект започнувајќи од месец Септември, а досега се реализираа и практично се имплементираа сите 5 стандарди: Заштеда на вода, Заштеда на енергија, Одржување на згради, Одржување на животниот простор и Здрава храна.
Во оваа посета Петко ги едуцираше најмалите за стандардот Заштеда на вода. Децата со веќе однапред стекнати знаења одлично го прифатија разговорот за водата, за нејзините изори, заштедата, пречистувањето и сл.
На овој начин децата на возраст од 4-5 години веќе од најмали нозе се стекнуваат со основните знаења и информации за потребата на чување на планетата Земја, зошто како што велат  “Немаме резервна планета“.Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved