Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Весела згода во Кисела Вода! – голема новогодишна забава во паркот “Македонија”
24.12.2012

Општина Кисела Вода ќе ја пречека Новата Година заедно со своите граѓани, со спектакуларен настан. Најпопуларните македонски поп и фолк изведувачи ќе настапат на бесплатен концерт во новиот парк „Македонија“ во населба Кисела Вода во Скопје.
Официјалната програма ќе се состои од настапи на Миле Кузмановски, Бени Шаќири, Тамара Тодевска, Ристо Самарџиев, Мики Јовановски Џафер со бендот, Верица Пандиловска и група Академци, кои ветуваат незаборавна забава за пречек на најлудата ноќ. Главен виновник за загревањето на атмосферата ќе биде популарниот македонски актер Сашко Коцев, кој ќе го води настанот.
-„Како и претходната, и оваа година сакаме да направиме спектакуларен настан за сите жители на Општина Кисела Вода и на Градот Скопје и да приредиме незаборавна забава. Ги поканувам сите граѓани да дојдат и заедно да ја дочекаме Новата 2013-та Година, да уживаме и да се веселиме со најпознатите хитови, во изведба на најголемите ѕвезди на македонската музичка естрада.“ - изјави градоначалникот на Општина Кисела Вода, Марјан Ѓорчев на денешната прес-конференција.
Концертот ќе се одржи на 31-ви декември, понеделник, во реконструираниот  парк „Македонија“, кој се наоѓа пред објектот на поранешното кино во населба Кисела Вода и ќе биде бесплатен за сите посетители. Официјалниот почеток е закажан за во 21.00 часот, а во текот на денот ќе има детска програма, забава и активности за најмладите во организација на училиштата од општината.
На конференцијата за печат присуствуваа и дел од изведувачите, кои ќе настапат за дочекот на “најлудата ноќ”.
–“Сакам да го поздравам и да му честитам на градоначалникот на Кисела Вода, што ја почитува македонската забавна и народна музика и за секој културен настан, а особено за новогодишниот дочек во Кисела Вода ќе се пее исклучиво македонска музика” – порача Верица Пандиловска.  
Со сличен став излезе и Миле Кузмановски, кој на граѓаните на Скопје им порача да дојдат во паркот “Македонија” на 31-ви Декември и заедно да се забавуваат, со цел барем за миг да заборават на сите проблеми кои ги носи животот.
 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved