Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Новогодишни активности во градинката “Весели Цветови”
25.12.2012

Јавната детска градинка "Весели Цветови" оваа година по повод Новогодишните празници, ќе реализира повеќе активности. Активностите започнаа на почетокот на оваа работна седмица, кога децата од 4-5 годишна возраст од објектот Синоличка реализираа Новогодишна претстава пред своите родители во попладневните часови.
Истовремено, вчера (24.12.2012), дел од педагошкиот тим од оваа градинка ги посети децата од Заводот за рехабилитација на деца со ментална и телесна попреченост каде ја реализираа Новогодишната претстава "Пештерата на баба Меца" пред околу 60 дечиња.
Оваа работна седмица ќе се одбележи со презентација на Новогодишната претстава "Пештерата на баба Меца", на повеќе локации во општината:


25. 12. 2012 година (вторник) во 15:00 часот. - Новогодишна претстава во просториите на компанијата Цементарница Усје-Титан со која градинката традиционално има успешна соработка.


26. 12. 2012 година (среда), во 09:30 часот - Новогодишна претстава во објектот "Мимоза" и во 10.30 часот во објектот "Сончоглед". 
 
27. 12. 2012 година (четврток), во 09:30 часот - Новогодишна претстава во објект" Синоличка", а во 10.30 часот во објектот " Кокиче".


Како реализатори на оваа претстава се појавуваат седум воспитувачи од градинката, а сценариото е напишано од музичарот од оваа градинка.

 


 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved