Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Републичките шампиони во карате и противпожарна заштита на гости кај градоначалникот Ѓорчев
25.12.2012

Општината Кисела Вода отсекогаш била расадник на млади и перспективни таленти во сите општествени области. Доказ за тоа се и последните медали кои ги освоија учениците од основните училишта од општината Кисела Вода на републичките првенства во карате и противпожарна заштита. Имено, учениците од ОУ “Круме Кепески”, Марко Бунтески, Бојан Манчевски, Александар Спасовски, Каролина Јанчовска и Јована Манчевска се вратија со неколку медали од државното првенство во карате, кое минатиот месец се одржа во Кичево. Исто така, учениците од ОУ “Св. Климент Охридски”, Михаела Велковска, Ирина Китаноска и Влатко Леков станаа државни прваци во противпожарна заштита, на државното првенство кое се одржа во Берово.
Токму овие млади шампиони заедно со нивните ментори и директорите на основните училишта на иницијатива на градоначалникот Марјан Ѓорчев денеска беа во официјална посета на Општина Кисела Вода. Градоначалникот Ѓорчев од прва рака се запозна со искуствата на учениците и нивниот пат до успехот. Тој им се заблагодари за успешната презентација на нивните училишта и на општината Кисела Вода и им поска во иднина да постигнуваат уште вакви резултати.Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved