Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Нови паркинзи во Општина Кисела Вода
10.01.2013

Општина Кисела Вода во рамките на програмата Комунални дејности продолжи со акцијата за партерно уредување на јавните површини на нејзината територија. Во таа насока, покрај претходно изградените паркинзи и пешачки патеки во сите реони на општината, градежните активности во новата година започнаа со изградба на јавни паркиралишта на неколку локации во општината. Деновиве екипите на фирмата “Урбан Инвест” започнаа со поставување на павер елементи за две нови јавни паркиралишта на ул. “Христо Татарчев” (Сава Ковачевиќ), на вкупна површина од 800 квадратни метри.
Партерното уредување се поставува пред станбените згради на оваа улица, а истовремено ќе се изградат и тротоари во широчина од 1,5 метри на тој дел од улицата.
Две нови јавни паркиралишта ќе се изградат и на ул. “Божидар Аџија” на површина од 800 квадратни метри. Градежните работи на оваа улица ќе започнат по изградбата на паркиралиштата на ул. “Христо Татарчев”.
Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved