Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Се реконструира спортското игралиште во Црниче
05.02.2013

Општина Кисела Вода продолжува со акцијата за реконструкција на стари и изградба на нови повеќенаменски спортски игралишта. Деновиве, на барање на жителите на населбата Црниче, игралиштето на ул.”Баница” ќе добие нов лик. Имено, екипите на фирмата “Метал Инженеринг Градинг” по налог на Општина Кисела Вода започна со реконструкција на постојното игралиште (со димензии 27м х 11 м), на кое поставува заштитна ограда, односно  мрежа во висина од 4 метри. На тој начин ќе се реши долгогодишниот проблем на околните куќи и дворови каде во минатиот период најчесто завршуваше топката на играчите. Исто така ќе се реновираат и постоечките спортски реквизити, урбаната опрема и трибините за гледачите. Ова е четврта реконструкција на постојни повеќенаменски спортски игралишта, откако општината во изминатиот период ги реконструираше спортските игралишта во населбите “11-ти Октомври-бараки”,  “Пржино” и “Пинтија”.
Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved