Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Село Драчево ќе добие нова градинка
06.02.2013

Проблемот со недостиг на соодветни објекти и капацитети на јавните детски градинки за прием на деца од предучилишна возраст на територијата на селото и населбата Драчево, конечно ќе стане минато. Општина Кисела Вода, целосно ја имплементира политиката на Владата на Република Македонија и Министерството за труд и социјална политика за овозможување на што е можно подобри услови за престој на децата во градинките од една страна, но и создавање на нови објекти за прием на што е можно поголем број деца од предучилишна возраст, од друга страна.
Имено, привршуваат градежните работи за реконструкција, преадаптација и доградба на градинката “Ѕуница”, која се наоѓа во состав на основното училиште “Св. Климент Охридски”. Новата градинка која ќе биде под управа на ЈДГ “8-ми Март”,  ќе згрижи приближно 90- тина деца од јаслена возраст во една група и деца на возраст од 3 до 5 год. во две  воспитни групи.
Средствата со кои се финансираше работата на овој објект во целост се обезбедени од страна на Општина Кисела Вода, а внатрешното опремување на објектот со мебел, дидактика, опрема и сл. се реализира со заеднички средства на општината Кисела Вода и на ЈДГ“8 Март”.
Свеченото пуштање во употреба на градинката се очекува да биде во текот на следната работна седмица.


Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved