Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Розов караван – Кампања за подигање на свеста за ракот на дојка
15.02.2013

Здружението за борба против рак" Борка – за секој нов ден" ја спроведува кампањата Розов караван – Кампања за подигање на свеста за ракот на дојка. Кампањата вклучува 21 едукативно предавање за превенција за ракот на дојката. Шест од нив ќе бидат спроведени во општините на Град Скопје: Центар, Карпош, Аеродром, Гази баба, Кисела Вода и Ѓорче Петров. Оваа кампања е од голема важност како за поддршка на веќе заболените пациенти, така и за сите потенцијални пациенти кои треба да ги дознаат основните имформации за ракот на дојка и со тое да ја подигнеме свеста за ракот на дојка како потенцијално излешива болест доколку се открие на време.
На предавањето свое излагање ќе имаат:
• Г – ѓа Биба Додева, Претседател на Здружението за борба против рак  ,, БОРКА – за секој нов ден"
• Др Наде Петановска, Радиолог – спец. Радиодијагностичар, Прва приватна општа болница РЕ- МЕДИКА,Скопје
• Г-ѓа Радмила Ханџинска , Претставник од Медикус Хелп.
Во склоп на самите предавања ќе бидат поставени фантом дојки, на кои сите посетители со помош на обучени волонтери ќе можат експлицитен начин да го научат начинот на самопреглед и како точно да го извршат истиот.


Едукативно предавање во Општина Кисела Вода ќе се одржи на 18 Февруари (понеделник) 2013 година, со почеток во 18 часот, во Големата Сала за седница на Советот на Општина Кисела Вода ( барака 7 ).

                   

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved