Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Се одржа презентација за “Подобрување на јавната свест за безбедноста на храната“ во Општина Кисела Вода
22.02.2013

Проектот „Подобрување на јавната свест за безбедноста на храната“ и официјално започна да се реализира во општината Кисела Вода, за што општината Кисела Вода потпиша меморандум за соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство. Имено, вчера во големата сала на општината, претставници од Агенцијата за храна пред голем број граѓани на Кисела Вода одржаа презентација за подигнување на свеста за значењето на безбедноста на храната и одредените постапки кои придонесуват за нејзино подобрување. Презентацијата беше насочена кон стекнување на вештини за тоа како да се препознае каде се служи безбедна храна, препознавање на безбедната храна на пазарите и во маркетите, значењето на означувањето на производите, начинот на чување на сурова и подготвена храна, како и темите кои се однесуваат на значењето на етикетите на производите, најчестите предизвикувачи на болести од храна, за труењата со храна и слично.
На оваа презентација претходеше обука на наставниците во основните училишта и воспитниот тим од градинките, за значењето на безбедноста на храната и постапките кои треба да се применуваат за нејзино подобрување.
Проектот вреден 1,6 милиони денари се спроведува со финансиска поддршка од Јапонската агенција за меѓународна соработка „JICA" и со него се опфатени градинки, основни и средни училишта, пензионерски домови, односно граѓани потрошувачи од сите возрасти, од 5 општини низ Македонија.


Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved