Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Осмомартовски активности во градинките и училиштата во Кисела Вода
06.03.2013

И годинава по повод меѓународниот дена на жената “8-ми Март”, основните училишта и јавните детски градинки од општината Кисела Вода ќе организираат низа активности. Утре (07.03.2013 год.), во градинката “Синоличка” во организација на персоналот и родителите од оваа градинка ќе се реализира осмомартовски хуманитарен базаар “Од мајките за децата и од децата за мајките”. Собраните средства од овој настан ќе бидат наменети за хуманитарни цели.
Во објектот “Кокиче” пак, утре ќе се изврши читање на текстови и песни за мајката, а како учесници ќе се најдат децата од сите воспитни групи од овој објект. Празникот на жената ќе се одбележи и во градинките “Мимоза” и “Сончоглед” со изведба на пригодна приредба “Денот на сите мајки” во петок (08.03.), во која главната ролја ќе ја имаат децата од двете воспитни групи на возарст од 5-6 години.
Општината Кисела Вода ќе го одбележи празникот на жената со доделување на награди за најуспешните ликовни и литературни творби на тема “8-ми Март – денот на жената”, за кои во изминатиот период општината распиша конкурс на кој можеа да се пријават учениците од сите осум основни училишта. Доделувањето на наградите ќе се изврши во големата сала на општината, со почеток во 13:30 часот.
Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved