Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Успешно започната кампања за здрава храна во ОУ “Св. Климент Охридски”
28.03.2013

Вчера во основното училиште “Св. Климент Охридски” во селото Драчево започна креативната еко-кампања за здрава храна „Зелена среда“. Целта на кампањата, според реализаторите, е да се подигне нивото на јавната свест за здравата храна кај граѓаните уште од најмали нозе.
“-Учениците од нашето училиште покрај ужинката носеа и овошје или зеленчук. Со тоа сакаме да промовираме здрав раст и развој кај децата, со зголемено внесување на овошјето и зеленчукот во исхраната” – вели педагошкиот тим од училиштето.
Првиот ден од кампањата помина одлично со голем одзив од страна на учениците, но интересно е тоа што во акцијата се вклучија и дел од вработените. Секој ученик кој носеше овошје или зеленчук, доби симболична награда: сложувалка, тефтерче, пенкалце или моливче.
“-Акцијата ќе продолжи и понатаму секоја среда, со надеж дека со ова ќе придонесеме во здравиот и правилен начин на исхрана на учениците” – информираат од училиштето.
Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved