Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Бесплатни лекарски прегледи во Кисела Вода по повод Светскиот ден на здравјето
05.04.2013

По повод Светскиот ден на Здравјето – 7ми Април, утре (6 април), во периодот од 8:30 до 12:30 часот во паркот „Шопен“, во Општина Кисела Вода, стручни тимови на Институтот за јавно здравје на Република Македонија ќе вршат бесплатни превентивни прегледи на граѓаните.
Превентивните прегледи ќе се состојат од мерење:
- Шеќер и холестерол за што се ПРЕПОРАЧУВА лицата да бидат гладни заради точност на резултатите
- Крвен притисок
- Телесна тежина, висина и обем на половината
Од 12,30 часот до 14,00 часот екипите на Институтот за јавно здравје ќе им бидат на располагање на граѓаните за совети за здрав стил на живот. Во текот на целата манифестација ќе се дели промотивен едукативен материјал, агитки и брошури со совети и информации за контролирање на високиот крвен притисок (хипертензија), совети за начинот и динамиката на откажување од цигари и друг вид брошури со корисни совети за здрав стил на живот.
Овогодинешното мото на Светскиот ден на здравјето е КОНТРОЛИРАЈ ГО КРВНИОТ ПРИТИСОК!
Главната цел на Светскиот ден на здравјето за 2013 година е да се намалат инфарктите на срцето и мозочните удари кои се резултат на покачениот крвен притисок.


 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved