Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Еко – Фест по повод Денот на планетата Земја
22.04.2013

Денот на планетата Земја (22-ри Април) со низа активности ќе биде одбележан низ училиштата и градинките во Општина Кисела Вода. Еколошкиот дух и развиената еколошка свест, учениците од основните училишта и децата од јавните детски градинки во општината Кисела Вода и денес ќе ја покажат на дело.
Имено, еколошките акции кои децата од градинките и основните училишта ги изведоа во изминатиот период за одбележување на Денот на пролетта, а се однесуваа на рачна изработка на еколошки предмети и нивна продажба под мотото “Продаваме рози, да купиме рози”, резултираа со собирање на финансиски средства за купување на рози,  зимзелени садници и цвеќиња кои ќе ги разубават дворовите на овие јавни институции.
Денешниот ден на планетата Земја ќе се одбележи во сите основни училишта и јавни детски градинки во општината со низа еколошки активности, а најкреативни се учениците од подрачното основно училиште “Рајко Жинзифов“ од населбата Пинтија, кои за оваа цел организираа Еко-фестивал.Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved