Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Драма во ,,режија“ на Бојчевски и Стојановски
24.04.2013

Завршницата на училишниот спорт секогаш изобилува со интересни и возбудливи натпревари. Така беше и во фудбалските четврфиналиња. Највозбудливо беше на средбата меѓу училиштата  ,,Кирил Пејчиновиќ“ и ,,Рајко Жинзифов“. Се до финишот на средбата ,, Драчевци“ водеа со 3:1. Во последната минута се случи фудбалска драма. Имено, со головите на Бојчевски и Стојановски, прво избраниците на тренерот Петре Иванов се изборија за нерешен резултат, а подоцна со подобро  изведување  на пеналите  со вкупен резултат 5:4 успеаа да забележат победа и да се пласираат во полуфиналето. Противник на ,, Кирилци“ во полуфиналето ќе биде екипата на ОУ ,,Круме Кепески“ која успеа да слави лесна победа над ОУ ,,Кузман Јосифовски - Питу“ со 8:0.  Пенал звршница имаше и средбата , меѓу  екипите на  ОУ ,,Кузман Шапкарев“ и  ОУ ,,Партенија Зографски“. Овде,  вкупниот резултат гласеше 5:3 за  ,,жолтите“ од Драчево.  Втората полуфинална двојка ја сочинуваат екипите на ,,Невена Георгиева Дуња“ и ,,Кузман Шапкарев“.
Натпреварите од полуфиналните средби се играат во петок на 26-ти овој месец со почеток во 12.30 часот во спортската сала ,,Архиепископ Доситеј“ 
Конечни резултати од четврфиналните средби: К.Кепески – К.ЈЈ.Питу 8:0 (4:0),  Н.Г.Дуња – К.Охридски 4:0 ( 2:0),  К.Шапкарев – П.Зографски  5:3 (на пенали) , рег. дел 1:1  (0:1), Р. Жинзифов – К.Пејчиновиќ 5:4 (на пенали), рег. дел 3:3 (1:1).


Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved