Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
“Велигденски Хепенинг” во дел од основните училишта во Кисела Вода
30.04.2013

По повод претстојните Велигденски празници, во основното училиште „Кузман Шапкарев“ во нас. Драчево и ОУ “Кузман Јосифовски – Питу”, секоја година се одржуваат низа активности врзани за овој голем христијански празник. „Велигденската работилница“ е само една од нив. Имено, на овој “Велигденски Хепенинг” традиционално активно учество зедоа сите ученици од овие основни училишта, кои  изработија најразлични украси, предмети, сувенири за домот, кои го симболизираат овој празник.
Со цел заеднички да се одбележи празникот над празниците – Велигден, вчера ( 29.4.2013) во училишните дворови на училиштата се одржа големиот Велигденски хепенинг, придружен со продажен базар. Покрај рачно изработените производи од учениците и наставниците, родителите и гостите имаа можност, по симболична цена, да вкусат домашна храна (најразлични видови пити, кифли, погачи, колачи, необично бојадисани јајца за кои се погрижија вредните раце на родителите на учениците и на кои не би можело да се остане рамнодушен). Во пријатна и опуштена атмосфера, со празнична музика, учениците се дружеа и забавуваа. Уште еднаш се докажа дека ваквите настани, кои полека прераснаа во традиција, ги сплотуваат децата, наставниците и родителите.

 


 


 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved