Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Општина Кисела Вода ќе го прослави патрониот празник “6-ти Мај – Ѓурѓовден”
30.04.2013

И годинава, општината Кисела Вода со пригодна културна програма ќе го одбележи патрониот празник “6-ти Мај – Ѓурѓовден”. Заради совпаѓање со Велигденските празници, годинава “Ѓурѓовден”, општината Кисела Вода ќе го чествува на 08.05.2013 (среда) со традиционалното “Цветно дефиле” и богата културна програма. Цветното дефиле  ќе тргне во 11:00 часот од крстосницата меѓу бул.,,Борис Трајковски,, и ул.,,Народни Херои,, и ќе се движи по бул. “Борис Трајковски” до Општина Кисела Вода и до паркот “Шопен”. Учениците ќе бидат облечени во цветни костими, а на главите ќе носат цветни венчиња. Покрај учеството на ученици од осумте основни училишта кои егзистираат на територијата на општината, во дефилето учество ќе земат претставници на месните заедници, КУД Китка и општинската администрација. Дефилето ќе биде збогатено со кореографија од тапанџии, зурлаџии и жонглери, кои ќе бидат вистинска атракција за гледачите.
Согласно сценариото, на чело на дефилето ќе бидат тапанарите, а по нив во возило кабриолет ќе се вози девојка  во цветен костим, која ќе ја симболизира пролетта.
Крајната дестинација на дефилето ќе биде паркот “Шопен”, каде пак, ќе се одржи свечена програма подготвена од децата од јавните детски градинки и учениците од основните училишта од општината Кисела Вода.
Свое обраќање во паркот "Шопен" ќе има и градоначалникот на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец – Алексиќ.
Во знак на одбележување на патронатот на општината, на 09.05.2013 (четврток), во организација на Општина Кисела Вода и Општинската организација на Црвен Крст – Кисела Вода ќе организираат традиционална крводарителска акција. Акцијата за дарување крв ќе се реализира во големата сала на општината, во периодот од 11:00 – 15:00 часот.
Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved