Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Се одржа ревија на музика, песна и игри на пензионерите
17.05.2013


11-тата по ред Регионална ревија на музика, песни и игри, за пензионерите од 1-от регион, се одржа денеска во Домот на АРМ. Овогодинешни организатори на традиционалната ревија беа претставниците на Здружението на пензионери “Кисела Вода”, кои се покажаа како одлични домаќини.
На ревијата присуствуваше и градоначалникот на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец – Алексиќ, која ги поздрави присутните и им порача на пензионерите дека секогаш ќе ја имаат поддршката од локалната самоуправа во реализацијата на вакви и слични активности. –“Иако оваа Ревија нема натпреварувачки карактер, искрено се надевам дека тоа нема да биде пречка пензионерите да го покажат најдоброто од себе и автентично да ја презентираат македонската традиционална музика, песна и игра” – изјави Беличанец - Алексиќ.
Пензионерите од Крива Паланка, Кратово, Куманово, Кисела Вода, Аеродром, Центар, Гази Баба и воените пензионери, преку презентацијата на македонските песни, игри и фолклор ја искажаа својата желба за дружење и за зачувавање на македонските традиционални вредности.
Иако, ревијата немаше компетитивен карактер, сепак комисијата на Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија избра неколку песни и игри, кои ќе учествуваат на завршната Републичка ревија, која е закажана на 04.06.2013 година, а е под покровителство на Министерството за култура и Градот Скопје.

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved