Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/25/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Работилница за менторско водење на лицата со попреченост
31.05.2013

Денес во просториите на општина Кисела Вода се одржа работилница на тема „Менторско водење на лица со попреченост“. Дваесет претставници од различни организации од општините Кисела Вода и Аеродром се запознаа со можностите и придобивките од вработување на лица со попреченост, како и со процесот на менторирање на нововработените лица. Различното искуство во менторирање и работа со лица со попречености на присутните придонесе до развој на интересни дискусии. Роберта Митревска од Асоцијацијата „Ластовица“ објасни дека редовно ангажирааат лица со попречености и дека се презадоволни од начинот на којшто тие ги извршуваат своите обврски. „Многу често овие лица ги извршуваат задачите подобро од останатите“, објасни таа со голем ентузијазам. „Хендикепот се наоѓа во интеракцијата на општеството со луѓето со попречености. Компаниите и другите организации треба ширум да ги отворат вратите за овие лица.“, додаде Маја Кајчева од организацијата „Полио Плус“, објаснувајќи дека во нивната организација има многу вработени лица со попречености кои работат на раководни позиции. Работилницата беше организирана во рамки на Проектот на УСАИД за практикантска работа и вработување на лицата со попреченост, во соработка со општина Кисела Вода и општина Аеродром. Истиот се имплементира од страна на организацијата „Моја Кариера“, во соработка со „Хендикеп“ – Тетово и „Порака Наша“ – Куманово.


Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved