Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


6/3/2020 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
„Скопје се сеќава“
07.06.2013


Општина Кисела Вода по трет пат го организира „Мултимедијален ликовно-музички хепенинг на отоворен простор“, на тема „Скопје се сеќава“, по повод 50 годишнината од катастрофалниот земјотрес во Скопје.
Хепенингот се одржа, денес во паркот ,,Македонија“ во Општината, со почеток во 11.00 часот.
Активно учество во Мултимедијалниот ликовно-музички хепенинг земаа учениците од основните училишта ПОУ „Златан Сремец“, „Димитар Влахов“, „Кузман Шапкарев“, „Кирил Пејчиновиќ“, „Партение Зографски“, „Рајко Жинзифов“, „Круме Кепески“ и „Невена Георгиева-Дуња“.
Учениците сликаа, читаа поезија, пееа и играа на темата „Скопје се сеќава“, со што уште еднаш присутните се потсетија на големата трагедија од 26.07.1963 година, но и големата сплотеност и единство на жителите на градот, за полесно и побрзо да ја пребродат кризата и да изгрдат поубаво и посовремено Скопје.


Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved