Untitled Document
 Насловна  Мапа на сајтот   mak   eng


8/18/2019 

Мени
 Профил на општината
 Градоначалник и совет
 Организациона поставеност на секторите
 Месни заедници
 Спорт и млади
 Документација
 Издавачка дејност (Службени гласници)
 Формулари и жиро сметки
 Информативен центар
 Детални урбанистички планови
 Актуелни тендери
 Верификувани документи од Советот
 Карта на општината
 Контакт
 Училишен спорт
 Унија на спортски педагози-Кисела Вода
 ЈКП Комуналец - Кисела Вода
 Извештаи за стратегиска оценка на животната средина
 Оттуѓување на градежно земјиште - актуелни објави
 Известувања
 Извештај на Координаторот за еднакви можности на жените и мажите за 2012 година на Општина Кисела Вода

 
Триото “ОЛЕ” ја развесели публиката во паркот “Шопен”
27.06.2013

Културното лето во Кисела Вода продолжува и оваа недела. Културниот бран од месноста “Три круши”, се пресели во урбаниот дел на општината Кисела Вода. Имено, вчеравечер целовечерен концерт во паркот “Фредерик Шопен” одржа триото “ОЛЕ”, со изведба на класични нумери, странски преработки и македонски евергрини.
Посетителите во овој парк уживаа во одличниот перформанс на двете виолини и виолончело, кои практично ја започнаа музичката кариера како улични музичари преку проект на Градот Скопје. Денеска, триото “ОЛЕ” е реномиран македонски музички состав, кој редовно гостува во западноевропските земји. Класиците на Шопен, Штраус и Бах, еверегрините на Френк Синатра и македонските традиционални песни беа дел од широкиот репертоар на ова гудачко трио.
Забавата продолжува викендов на верско-рекреативниот центар “Три круши”. Во петок, со почеток во 21:00 часот, настап ќе имаат студенти од Музичката Академија и ученици од Средното музичко училиште - отсек Фолклор. Веќе в недела, во истото време на “Три круши” ќе настапи НУ Театар Комедија со претставата “Ах љубов моја – турска приказна”, во режија на Коле Ангеловски.
Влезот за граѓаните е бесплатен!!!
 

Untitled Document

Пребарување
Внесете клучни зборови:
  во
 
Анкета
Дали сте задоволни од ажурирањето на веб-страната со нови информации?
Да
Не
резултати
 
Актуелно
 Архива
 Дискусии

http://www.kiselavoda.gov.mk/217/Cetirigodisna brosura Rabotna Verzija_5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Broshura KV.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/opstina kisela voda brosura A5 za meil korekcija.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/brosura A5.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/ednagodina.pdf
http://www.kiselavoda.gov.mk/files/217/Prezentacija MEEP Kisela Voda 2010-2014 FINAL.pdf
http://kiselavoda.gov.mk/mak/index.asp?id=273
http://kiselavoda.gov.mk/mak/diskusii.asp?temaid=1
www.mt.com.mk
 
     
Copyright © 2005 Municipality of Kisela Voda, All rights reserved